Puchate i grubaśne Naleśniki Karmelowo-Czekoladowe

21231961_713052222238229_4713971862233649933_n

Nie ma to jak rozpocząć dzień od świętowania karmelowo-czekoladowymi naleśnikami, które są przepełnione pysznym białkiem roślinnym!

Składniki na porcje dla 2 osób:

– 1/2 szklanki mąki ryżowej
– 1/2 szklanki mąki z tapioki
– 1/2 miarki białka PERFORM Karmelowa Maca
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżeczka MACA
– 1/2 szklanki jogurtu sojowego lub kokosowego
– 1/4 szklanki pastylek czekoladowych
– kilka kropel ekstraktu wanilii
– 3/4 szklanki mleka migdałowego

1. Mąkę, białko PERFORM, proszek do pieczenia i proszek maca umieszczamy w misce.
2. W innej misce mieszamy jogurt, mleko migdałowe i wanilię – do uzyskania gładkiej masy.
3. Łączymy mokrą masę z suchymi składnikami i mieszamy (jeśli ciasto jest zbyt gęste, możemy dolać nieco więcej mleka migdałowego).
4. Wymieszać z pastylkami czekoladowymi i odstawić ciasto na ok 5minut.
5. Posmarować nie przywierającą patelnię niewielką ilością oleju kokosowego i wylewać na patelnię ok 1/4 szklanki ciasta na jeden naleśnik.
6. Smażymy ok 3 min. zanim przerzucimy na drugą stronę. Następnie drugą stronę ok 2 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami! Polecam  banany i kawałki kokosa. Smacznego! 🙂

Przepis dzięki uprzejmości VivoLife. 🙂

Źródło przepisu:
Dystrybutor VivoLife w Polsce:
Pragnę poinformować Cię, że Zgodnie z art. 13 ust. 1−2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 (tzw. RODO), zapewniamy bezpieczeństwo danym, które są przetwarzane w ramach działania naszej strony. Klikając „Akceptuję” lub zamykając okno, zgadzasz się na warunki przetwarzania swoich danych osobowych wyrażone w Polityce prywatności.
Podziel się moim wpisem na Facebooku!
0 Points


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *