Nie ma to jak rozpocząć dzień od świętowania karmelowo-czekoladowymi naleśnikami, które są przepełnione pysznym białkiem roślinnym!
Składniki na porcje dla 2 osób:
– 1/2 szklanki mąki ryżowej
– 1/2 szklanki mąki z tapioki
– 1/2 miarki białka PERFORM Karmelowa Maca
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżeczka MACA
– 1/2 szklanki jogurtu sojowego lub kokosowego
– 1/4 szklanki pastylek czekoladowych
– kilka kropel ekstraktu wanilii
– 3/4 szklanki mleka migdałowego
1. Mąkę, białko PERFORM, proszek do pieczenia i proszek maca umieszczamy w misce.
2. W innej misce mieszamy jogurt, mleko migdałowe i wanilię – do uzyskania gładkiej masy.
3. Łączymy mokrą masę z suchymi składnikami i mieszamy (jeśli ciasto jest zbyt gęste, możemy dolać nieco więcej mleka migdałowego).
4. Wymieszać z pastylkami czekoladowymi i odstawić ciasto na ok 5minut.
5. Posmarować nie przywierającą patelnię niewielką ilością oleju kokosowego i wylewać na patelnię ok 1/4 szklanki ciasta na jeden naleśnik.
6. Smażymy ok 3 min. zanim przerzucimy na drugą stronę. Następnie drugą stronę ok 2 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami! Polecam banany i kawałki kokosa. Smacznego! 🙂
Przepis dzięki uprzejmości VivoLife. 🙂