Tropikalne Batoniki Czekoladowo-Orzechowe

19598618_685429921667126_8057290848567640183_n

Potrzebne składniki:

– 1/2 szklanki pokrojonych daktyli
– 1 szklanka poszatkowanego kokosa (lub wiórki kokosowe)
– 3/4 szklanki orzechów pekan
– 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
– 1 szklanka płatków ryżowych
– 1 szklanka pokrojonego suszonego ananasa
– 1 szklanka pokrojonego suszonego mango
– 3/4-1 szklanki pokrojonych nerkowców
– 1/2 szklanki kawałków czekolady
– 1 miarka odżywki białkowej, najlepiej waniliowego Sunwarrior
– szczypta soli himalajskiej
– 1 i 1/2 szklanki masła orzechowego
– 1/2 szklanki syropu klonowego
– ciemna czekolada

Wykonanie:

1. Daktyle, wiórki kokosowe i orzechy pekan mieszamy razem w blenderze na opcji „pulsowania” a następnie układamy na pergaminie ułożonym na dnie blachy.
2. W misce mieszamy owsiankę, płatki ryżowe, ananas, mango, nerkowce, kawałki czekolady, białko Sunwarrior i sól.
3. W małym rondelku mieszamy masło orzechowe i syrop klonowy,
4. Wylewamy masę z rondelka na suchą masę z miski i mieszamy aż dobrze się połączą.
5. Układamy połączoną masę na spodzie z daktyli, wiórków i orzechów. Dociskamy mocno i wkładamy do lodówki.
6. Rozpuszczamy ciemną czekoladę i polewamy nią wierzch a następnie wstawiamy jeszcze na kilka minut do lodówki.
7. Tniemy na kawałki i podajemy.

Gotowe! Smacznego.

Pragnę poinformować Cię, że Zgodnie z art. 13 ust. 1−2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 (tzw. RODO), zapewniamy bezpieczeństwo danym, które są przetwarzane w ramach działania naszej strony. Klikając „Akceptuję” lub zamykając okno, zgadzasz się na warunki przetwarzania swoich danych osobowych wyrażone w Polityce prywatności.
Podziel się moim wpisem na Facebooku!
0 Points


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *