Potrzebne składniki:
– 1/2 szklanki pokrojonych daktyli
– 1 szklanka poszatkowanego kokosa (lub wiórki kokosowe)
– 3/4 szklanki orzechów pekan
– 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
– 1 szklanka płatków ryżowych
– 1 szklanka pokrojonego suszonego ananasa
– 1 szklanka pokrojonego suszonego mango
– 3/4-1 szklanki pokrojonych nerkowców
– 1/2 szklanki kawałków czekolady
– 1 miarka odżywki białkowej, najlepiej waniliowego Sunwarrior
– szczypta soli himalajskiej
– 1 i 1/2 szklanki masła orzechowego
– 1/2 szklanki syropu klonowego
– ciemna czekolada
Wykonanie:
1. Daktyle, wiórki kokosowe i orzechy pekan mieszamy razem w blenderze na opcji „pulsowania” a następnie układamy na pergaminie ułożonym na dnie blachy.
2. W misce mieszamy owsiankę, płatki ryżowe, ananas, mango, nerkowce, kawałki czekolady, białko Sunwarrior i sól.
3. W małym rondelku mieszamy masło orzechowe i syrop klonowy,
4. Wylewamy masę z rondelka na suchą masę z miski i mieszamy aż dobrze się połączą.
5. Układamy połączoną masę na spodzie z daktyli, wiórków i orzechów. Dociskamy mocno i wkładamy do lodówki.
6. Rozpuszczamy ciemną czekoladę i polewamy nią wierzch a następnie wstawiamy jeszcze na kilka minut do lodówki.
7. Tniemy na kawałki i podajemy.
Gotowe! Smacznego.