Przygotowania do zawodów kulturysty-weganina. Jak obecnie jem i jak trenuję?
Mój ostatni wpis, w którym opisałem swój plan dnia bardzo Wam się spodobał, a od tamtego czasu sporo się zmieniło. Dlatego postanowiłem dodać nowy, gdzie opiszę jak wyglądają moje obecne przygotowania do zawodów. Z góry zaznaczę, że nie będą one bardzo szczegółowe, ponieważ zwyczajnie nie chcę zdradzać wszystkich swoich sekretów.
Jak pewnie się domyślacie, przygotowanie się do zawodów sylwetkowych na diecie w 100% roślinnej naprawdę nie jest łatwe, tym bardziej, że nie mam od kogo się tego nauczyć, czy wziąć przykładu. Dotychczas przed każdym moim startem coś było nie tak i jeszcze ani razu nie byłem zadowolony ze swojej formy. Ale kolejne wyjście na scenę już za niecałe 3 tygodnie, a po wprowadzonych zmianach w moim jadłospisie widzę, że sylwetka się poprawia, więc mam nadzieję, że to w końcu będzie to! Poniżej przedstawiam jak obecnie się odżywiam i trenuję.
Oto wszystkie produkty z mojego jadłospisu, które zjadam w ciągu całego dnia:
– komosa ryżowa 70g,
– soczewica/makaron 100% z soczewicy 85g,
– kasza jaglana 100g,
– słonecznik/pestki dyni 45g,
– migdały/masło migdałowe 100% 200g,
– odżywka białkowa 40g,
– połowa grejpfruta
– 3 pomidory/1 cukinia
Mój obecny plan treningowy:
– poniedziałek: klatka + 2 serie na triceps,
– wtorek: plecy + tył barków + 2 serie na biceps
– środa: wolne od treningu siłowego
– czwartek: klatka + bok barków + 2 serie na triceps
– piątek: plecy + 2 serie na biceps
– sobota: nogi, całe barki
– niedziela: wolne od treningu siłowego
W tym 1h cardio/25minut interwałów po każdym treningu i oczywiście rolowanie, rozciąganie, pozowanie. Dodatkowo robię czasami godzinę cardio wieczorem, albo rano na czczo pół godziny.
Niedługo zdradzę także jakie odżywki i suplementy używam. Póki co dopiero je testuję, więc dajcie mi trochę czasu na szczerą i rzetelną ocenę. Jednak już widzę, że to będzie totalna rewolucja na polskim rynku. Lepszego składu jeszcze nigdy nie widziałem. Cieszę, że w końcu się coś takiego pojawiło, a ja zostałem wyróżniony i mam do nich dostęp.