fbpx

Mini Sernik Acai-Jagodowy!

21761683_717737138436404_2075302306999564680_n

Jeśli tak jak ja uwielbiasz sernik, mam dla Ciebie świetny przepis, który na pewno pokochasz! 🙂

Składniki:

– 2 szklanki daktyli
– 1/2 szklanki orzechów pekan
– 1/2 szklanki migdałów
– 1 łyżeczka żelatynizowanej Maca
– 1 szklanka jogurtu roślinnego
– 1 miarka wegańskiego białka PERFORM Acai&Jagoda
– 2 szklanki namoczonych nerkowców
– 1/2 mleka kokosowego z puszki
– 2 łyżki oleju kokosowego (płynnego)
– 1/4 szklanki syropu klonowego
– 1/4 szklanki mrożonych jagód/borówek
– 2 łyżki świeżego soku z cytryny

*kluczowe jest, aby jogurt był naprawdę gęsty!
** nerkowce moczyć przez noc lub min. 4 godz. w temp. pokojowej

1. W blenderze mieszamy: pekany, migdały, maca, daktyle. Następnie dodajemy trochę wody i znowu blendujemy aż wszystko dobrze się połączy.

2. Układamy masę w foremki (powinno wyjść ok 8-10 mini serników).

3. Na każdy „sernik” wylewamy ok 2 łyżki jogurtu.

4. Na wysokich obrotach blendujemy przez-4-5 minut : sok z cytryny, nerkowce, mleko kokosowe, olej kokosowy i syrop klonowy.

5. Następnie dodajemy mrożone jagody, białko PERFORM i blendujemy jeszcze przez ok 30 sek.

6. Kiedy mamy już gładką masę – próbujemy i wedle uznania dodajemy syropu klonowego lub soku z cytryny dla pożądanego smaku.

7. Dodajemy do foremek ostatnią warstwę i dekorujemy świeżymi jagodami.

8. Gotowe mini serniki mrozimy przez ok 3 godziny. Smacznego! 🙂

Przepis dzięki uprzejmości VivoLife. 🙂

Źródło przepisu:
Dystrybutor VivoLife w Polsce:
Pragnę poinformować Cię, że Zgodnie z art. 13 ust. 1−2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 (tzw. RODO), zapewniamy bezpieczeństwo danym, które są przetwarzane w ramach działania naszej strony. Klikając „Akceptuję” lub zamykając okno, zgadzasz się na warunki przetwarzania swoich danych osobowych wyrażone w Polityce prywatności.
Podziel się moim wpisem na Facebooku!
0 Points

Powiadom mnie o nowym komentarzu
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments