Puchate i grubaśne Naleśniki Karmelowo-Czekoladowe

21231961_713052222238229_4713971862233649933_n

Nie ma to jak rozpocząć dzień od świętowania karmelowo-czekoladowymi naleśnikami, które są przepełnione pysznym białkiem roślinnym!

 

Składniki na porcje dla 2 osób:

– 1/2 szklanki mąki ryżowej
– 1/2 szklanki mąki z tapioki
– 1/2 miarki białka PERFORM Karmelowa Maca
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżeczka MACA
– 1/2 szklanki jogurtu sojowego lub kokosowego
– 1/4 szklanki pastylek czekoladowych
– kilka kropel ekstraktu wanilii
– 3/4 szklanki mleka migdałowego

 

1. Mąkę, białko PERFORM, proszek do pieczenia i proszek maca umieszczamy w misce.
2. W innej misce mieszamy jogurt, mleko migdałowe i wanilię – do uzyskania gładkiej masy.
3. Łączymy mokrą masę z suchymi składnikami i mieszamy (jeśli ciasto jest zbyt gęste, możemy dolać nieco więcej mleka migdałowego).
4. Wymieszać z pastylkami czekoladowymi i odstawić ciasto na ok 5minut.
5. Posmarować nie przywierającą patelnię niewielką ilością oleju kokosowego i wylewać na patelnię ok 1/4 szklanki ciasta na jeden naleśnik.
6. Smażymy ok 3 min. zanim przerzucimy na drugą stronę. Następnie drugą stronę ok 2 minut.

 

 

Podajemy z ulubionymi dodatkami! Polecam  banany i kawałki kokosa. Smacznego! 🙂

 

Przepis dzięki uprzejmości VivoLife. 🙂

 

Źródło przepisu:
Dystrybutor VivoLife w Polsce: